Etusivu Delfoi-metodi Info Yhteystiedot Keskustelu Ohjeet Unohtuiko salasanasi? Kirjaudu sisään
FI
SE
EN
logo
vmverse.jpg

NexusDelfix 2006

NexusDelfix on Delfoi-metodin käyttöön suunniteltu verkko-ohjelmisto. Delfoi on asiantuntijamenetelmä, jonka avulla voidaan tutkia vaihtoehtoisia tulevaisuuksia. Menetelmää on sovellettu yhtä lailla teknologian kehityksen ennakointiin (technology forecasting), liikenteen tulevaisuusvaihtoehtojen tutkimiseen, koulutuksen tulevaisuuden hahmotukseen (sivistysbarometri) kuin bioeettisen päätöksenteon valmisteluunkin (kantasolututkimus).

NexusDelfix -ympäristössä on mahdollista suunnitella, toteuttaa ja raportoida Delfoi -tutkimuksia. Ohjelmisto koostuu joukosta toisiinsa kytkettyjä Nexus -verkkopalveluita [*]. Itse menetelmä koostuu iteratiivisesta prosessista, jossa kierros kierrokselta syvennetään tiedon ja ymmärryksen muodostusta asiantuntijoiden kesken. NexusDelfixista on rakennettu sisarversio nimeltään eDelfoi (www.edelfoi.fi), jonka kehityksestä vastaavat Metodix Oy, Internetix ja Futunet verkosto.

NexusDelfixin palvelut edellyttävät tutkimusorganisaation antamaa käyttäjätunnusta ja salasanaa. Managerit tarvitsevat lisäksi oikeudet luoda uusia projekteja, kyselyitä ja toimintaympäristöjä. Käyttöoikeuksia ja ohjelmalisenssejä voi tiedustella Metodixin (http://www.metodix.com) tiedottajalta Jenni Linturilta. Kehittämisehdotuksia ottaa vastaan metodivastaava Hannu Linturi. Ympäristöön liittyvät tekniset ehdotukset osoitetaan Jari Lankiselle.

(c) Futunet, Metodix & Internetix 2006

[*] Nexus (http://nexus.internetix.fi) on Internetixin tuottama internetkehitin, jolla toteutetaan www-sivustoja, internet-julkaisuja ja verkko-ohjelmistoja. Nexus koostuu jatkuvasti kehittyvistä autonomisista ohjelmamoduuleista (sisältöeditori, julkaisukanava, keskustelufoorumi, kyselypalvelu, käyttäjähallinta, posti, kalenteri, ...), joita konseptoidaan eri verkkopalveluympäristöiksi.

NexusDelfix -uutisiaArkisto

Jokaiselle projektilla on oma tiedotuskanavansa, jossa voi julkaista ajankohtaisia uutisia ja ohjata prosessin kulkua.
19.1.2005 00:00:00
Kullekin projektille on luota oma julkaisukavavansa, jossa voidaan tiedottaa tutkimuksen kulusta.
12.1.2005 00:00:00